Barn och Baby

Barn och Baby - mässan för glada barn

Barn och Baby är mässan som tar barnen på stort allvar. Det är den självklara mötesplatsen för alla som planerar att skaffa barn, väntar barn samt för de som redan har barn. Ett tips på en annan mässa är Härliga Barn Mässan i Skövde. Som den ledande mässan för allt som har med barn och baby att göra, drar den varje år till sig stora skaror besökare från hela landet. Här finner du ett stort antal utställare, experter som kan svara på dina frågor och ge tips på roliga barnaktiviteter, rolig shopping, underhållning för både barn och vuxna samt massor av kul aktiviteter. Branschorganisationen som gick samman med Leksaksbranschen 2014 är till för alla grossister, importörer, återförsäljare och tillverkare av alla produkter som kan tänkas passa för baby, barn och gravida. Att tillgodose marknadens efterfrågan av säkra och kvalitativa produkter, vare sig det gäller leksaker, kläder eller hobbyprodukter, är ledstjärnan för organisationen.

Barn och Baby – allt på samma ställe

Den årliga mässan som branschorganisationen Barn och Baby arrangerar, ger besökaren många möjligheter att lyssna på olika föreläsningar. Ämnena varierar från år till år, men det kan röra sig om resor med barn, att tillaga ekologisk barnmat, pedagogik i hemmet och amning. Det finns även möjlighet till samtal med experter inom en rad olika intressanta områden såsom barnuppfostran, nutrition, bilbarnstolar och säkerhet i hemmet. Experterna och föreläsarna finns tillgängliga på plats, vissa tider under mässdagarna, och dessa tider kommer att annonseras ut i god tid när datumen för mässan Barn och Baby är fastställda. Det gör att du kan planera din dag efter vilka ämnen som är mest intressanta för dig.

Böcker inom ämnet Barn och Baby är mycket populära både bland blivande föräldrar och de som redan har barn. På mässan Barn och Baby har vi ibland möjligheten att få presentera nyutkomna böcker inom ämnen såsom graviditet, barnuppfostran och passande mat för barn. Det kan också hända att vi har olika författare på plats som föreläser om sina böcker. Detta är ett utmärkt tillfälle att få information om nya böcker i ämnet samt få tips på läsvärda böcker. Att läsa tillsammans med barn är också en viktig del i barnens uppväxt, och därför finner du även en hel del barnböcker som passar barn i olika åldrar.

En chans att få goda råd

Barnvagnar och bilbarnstolar utgör några av de saker som blivande föräldrar tycker är svåra val. Därför finns det både experter och flera utställare inom ämnet på mässan Barn och Baby. Du har möjlighet att ställa frågor och ta ställning till vad som passar dig och din baby bäst. Utställarna brukar ha flera exemplar med sig så att du kan klämma, känna och provköra vagnarna. Både barnvagnar och bilbarnstolar är mycket viktiga val. De ska ge absolut bästa säkerhet för barnet, och dessutom ska de passa in i ert liv. Du som bor på landet behöver kanske en helt annan typ av vagn än den som bor i storstan. Olika användningsområden spelar stor roll i valet.

Idag är det många familjer som lägger stor vikt vid att laga bra mat. Förutom ett flertal böcker i ämnet, hittar du på mässan Barn och Baby också experter som kan ge dig tips. Att välja ekologiskt är idag ett självklart val för många, och det har Barn och Baby tagit fasta på. Du kommer att få ta del av föreläsningar i ämnet men även ha möjlighet att ställa frågor och få en hel del tips. Bland utställarna finns även flera som har specialiserat sig på ekologisk barnmat. Barnen och naturen är vår framtid, och det är viktigt att vi är rädda om dom.

Säkerhet i hemmet är något man kanske inte tänker så mycket på innan man har barn. Den dag barnet väl är där, upptäcker man alla faror såsom eluttag, skåp med rengöringsmedel samt fönster som man lätt klättrar upp till. Det finns en hel del produkter som kan göra livet både lättare och säkrare. På Barn och Baby mässan hittar du flera utställare som kan förse dig med råd i ämnet.

Barn som upptäcker världen

Allt fler föräldrar upptäcker möjligheterna att kunna resa med barnen. Många väljer att göra långresor innan barnen har börjat skolan. I dag då många kan sköta sina jobb hemifrån, finns det möjligheter som man förr bara kunde drömma om. Självklart finns det massor att tänka på innan man gör en långresa med små barn, såsom säkerhet, mat, vaccinationer och annat. På Barn och Baby mässan finns folk på plats som har gjort resor och som gärna delar med sig av praktiska tips. Flera utställare på Barn och Baby mässan har också barnvagnar, bärselar, myggnät och annat som kan vara nödvändigt att ha med sig på resan. Du kan också ställa frågor om försäkringar som man, som resande förälder, måste tänka på vid längre resor till utlandet.

Kläder för barn och baby hittar du hos många utställare. Många har tagit fasta på marknadens efterfrågan på ekologiska material. Att kläderna ska vara säkra för barnen och inte innehålla onödiga gifter, är ett krav som man som förälder har rätt att ställa. Det är ganska ovanligt att det i Sverige säljs kläder som är direkt farliga för barnen, men några råd på vägen skadar inte och därför finns experter på plats för att ge dig råd. När man åker på solresor, är det viktigt att barnen använder lätta och tunna kläder för att skydda sig mot solen. För de riktigt små finns även badkläder med inbyggd solskyddsfaktor. För vinterns lekar i snön gäller det också att klä barnen rätt för att de inte ska frysa.

En mässa för alla

Barn och Baby passar, förutom föräldrar, även de som jobbar inom barnomsorg och skola. Flera utställare ställer ut hobbyprodukter som passar små barn. Modelleror i olika former och färger är ett material som alltid har fascinerat barn, och på mässan kan du få information från olika utställare om just deras produkter. Dessutom kan du få inspiration till olika aktiviteter som passar för barn. På mässan finns även olika aktiviteter inom hobby där både barn och vuxna kan ägna sig åt kreativt skapande. Dessutom finns det ett stort antal utställare som ställer ut leksaker vilka är såväl pedagogiska som roliga. Självklart håller de måttet för svenska säkerhetsbestämmelser. Mässan är öppen för alla som betraktar barnen som den framtid de är och som vill ha information, kunskap och inspiration.