Spjälsängar

Behöver du köpa en spjälsäng? Då kan du få några tips och råd om vad du ska köpa. Det är inte bara att gå ut och köpa en idag. Nej, det gäller att se till att den är säker för ditt barn. Kolla så att den är godkänd enligt den europeiska standarden, EN 716. Det finns olika modeller och storlekar på spjälsängar. Det finns de vanliga fyrkantiga och de mer lyxigare, som är ovala. Kontrollera avståndet mellan spjälorna. Det får inte vara större än 65 mm. De flesta spjälsängar har flera höjdlägen, som är bra när ditt barn växer och som gör det säkert både för dig och ditt barn.

Spjälsängar som växer med barnet

Det är många som har en vagga eller en bebiskorg när bebisen är nyfödd, men den växer bebisen ur ganska fort och då behöver man ha en större säng. Det finns som sagt många olika spjälsängar att välja på, men den bästa är en säng som växer med barnet. En sådan har en botten som är höj och sänkbar. Börja med det högsta läget när barnet är litet, då sparar du på ryggen. Sänk den sedan när barnet blir större.

Hållbara och säkra spjälsängar

Det finns spjälsängar som man kan bygga om till både juniorsängar och soffor. En sådan säng gör att ditt barn kan ha samma möbel i många, många år och du sparar både tid och pengar. Sängar är inte billiga att köpa och tänk vad mycket annat du kan göra än att gå ut leta efter en säng. Eftersom det finns så många olika sängar att välja på, gäller det att välja en som passar din budget och det rum den ska stå i. Tänka också på att tillbehör till sängen inte ingår.

Vara nära ditt barn

Det är många som använder spjälsängar direkt till sitt nyfödda barn. Om du tänker göra det så kan det vara bra att välja en som har en sänkbar sängsida eller en sida som du tar av. Då kan du ställa spjälsängen alldeles intill din egen säng och ha din bebis riktigt nära när du ska amma eller trösta på natten. Du behöver inte ens gå upp och du sparar mycket nattsömn på det här sättet. När barnet blir äldre, kan det ta sig ur sängen på egen hand utan att klättra och riskera att sängen tippar.

Spjälsängar kostar en hel del. Man kan naturligtvis kolla på second hand eller ärva av någon man känner. På det sättet sparar man massor av pengar och man kan köpa alla tillbehör som man måste ha. Köper du second hand ska du kolla så att den inte är trasig på något sätt. det får inte sitta några skruvar löst m.m. Kolla avståndet mellan spjälorna också. Köp en ny madrass, kudde och täcke. När bebisen är liten är en låg kudde att rekommenderar, så att det inte ligger högt med huvudet. Det kan även vara bra att investera i ett spjälskydd.

En bra säng som du kan ha länge

Se alltid till köpa spjälsängar som är säkra för dina barn. Om den är det kommer du att ha en säng som ditt barn kan ha glädje och nytta av mycket länge. Spjälsängar har spjälor och det får som sagt inte vara mer än 65 mm mellan dem. Om det är det så kan barnet i värsta fall fastna med bröstkorgen och kvävas. Ett spjälskydd skyddar barnet från att fastna med sina armar och ben i spjälorna. Köper du en höj och sänkbar säng med sänkbar eller avtagbar sida, skonar du din rygg och ditt barn ligger säkert i sin säng.